DUURZAMER KUNSTTRANSPORT in 2024
19 december 2023 

DUURZAMER KUNSTTRANSPORT in 2024

Voor de kunstlogistiek van morgen, zijn wij vandaag al op weg naar duurzamer kunsttransport. Hoe wij dat doen? Met onze nieuwste aanwinst: een plug-in hybride vrachtwagen. De bewuste keuze voor hybride technologie stelt ons in staat om zowel op (bio)brandstof lange afstanden af te leggen als emissievrij te rijden in milieuzones en steden. Dit minimaliseert niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar zorgt er ook voor dat we veilig en zonder onnodige risico's kunstobjecten kunnen transporteren.

De keuze voor hybride boven volledig elektrisch is strategisch: terwijl elektrische vrachtwagens beperkt zijn in hun actieradius biedt onze hybride variant flexibiliteit en efficiëntie. Onze hybride vrachtwagen is daarom dé oplossing voor het (museale) vervoer van kostbare kunstobjecten. Transporten kunnen worden uitgevoerd zonder het risico stil te komen staan. Ook maken we geen onnodige tussenstops en hoeven we niet te werken met externe hubs. Dit komt de veiligheid en kwaliteit van het transport ten goede. Met drie zitplaatsen in de cabine is het voertuig perfect geschikt voor koeriersbegeleiding. Wat ons hierin onderscheidt is flexibiliteit: de mogelijkheid om over te schakelen naar 100% elektrisch rijden, zonder compromissen te sluiten bij langere afstanden. In gebieden waar emissiebeperkingen gelden, schakelen we moeiteloos over op elektriciteit, terwijl we voor buitenstedelijke trajecten gebruik maken van (bio)brandstof. Voor het personenvervoer, zoals arthandlers die rijden naar hun werklocatie, hebben we eerder dit jaar al de keuze gemaakt voor 100% elektrisch met de aanschaf van een Volkswagen ID Buzz.

Met de nieuwe hybride vrachtwagen kiezen wij voor het beste van twee werelden. Samen met onze opdrachtgevers lopen we op de regelgeving vooruit en gaan we nu al voor het meest duurzame resultaat. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij vertellen u er graag meer over.