PAPER ART 2021 in CODA Museum Apeldoorn
31 mei 2021 

PAPER ART 2021 in CODA Museum Apeldoorn

CODA Museum Apeldoorn presenteert van 6 juni 2021 tot en met 9 januari 2022 de tentoonstelling CODA Paper Art 2021.

CODA Paper Art is een tweejaarlijkse tentoonstelling met beeldende kunst, design, animatie en video gemaakt van, op en met papier en karton van kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland. Er is voor deze editie niet alleen conceptueel werk geselecteerd dat refereert aan de moderne, digitale beeldtaal, maar ook werk met nostalgische thema’s, de natuur als voornaamste inspiratiebron en aandacht voor duurzaamheid en hergebruik. De coronapandemie, het klimaat en de positie van de mens in een wereld die in toenemende mate digitaliseert, zijn andere onderwerpen die in de geselecteerde kunstwerken terugkomen.

De werken in deze tentoonstelling zijn gemaakt door 48 kunstenaars waarbij CODA Paper Art niet alleen plaats biedt aan gevestigde kunstenaars, maar ook een podium geeft aan het werk van startende makers en ontwerpers. Evenals in voorafgaande edities maakt een aantal kunstenaars speciaal voor deze editie van CODA Paper Art nieuw werk.

Tevens biedt CODA tijdens Paper Art een uitgebreid programma met activiteiten. Tour de Papier brengt je op de fiets op bijzondere plekken die vertellen over de papiergeschiedenis van de Veluwe. In de tentoonstelling ontdek je met audioverhalen acht kunstwerken door de ogen van de bezoeker. In CODA Atelier wordt gedurende de tentoonstelling gezamenlijk gewerkt aan een nieuw kunstwerk: een steeds groter wordend werk van, voor en door bezoekers. Tijdens workshops en masterclasses ontdekken bezoekers in CODA ExperienceLab nieuwe technieken en apparatuur; van bio- en fashiondesign tot lasersnijden en 3D printen.

Vergeet niet om uw bezoek van te voren te plannen: kies online een tijdvenster en bestel hierna uw tickets.

Paper Art 2021 – CODA Museum Apeldoorn, van 6 juni 2021 t/m 9 januari 2022