RADICAL AUSTRIA in Design Museum Den Bosch
25 maart 2021 

RADICAL AUSTRIA in Design Museum Den Bosch

Design Museum Den Bosch presenteert van 10 april 2021 tot en met 3 oktober 2021 de tentoonstelling Radical Austria – Everything is Architecture.

Na het gedwongen isolement van de nazi-tijd zochten Oostenrijkse kunstenaars en ontwerpers vanaf de jaren vijftig weer aansluiting bij de nieuwste internationale ontwikkelingen in cultuur en technologie. Ze ontwikkelden daaruit een geheel eigen mix van maatschappij- en technologiekritiek.

In Radical Austria – Everything is Architecture ontdek je de geestverruimende, grensverleggende en maatschappijkritische werken van de Oostenrijkse avant-garde in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Deze groep Oostenrijkse ontwerpers liet zich niet begrenzen door traditionele ontwerpdisciplines en maakte gebouwen, omgevingen, objecten, mode, performances, meubilair en zelfs ervaringen. Radical Austria – Everything is Architecture is een tentoonstelling over de recente geschiedenis, met werken die actueler en relevanter dan ooit zijn. Nog nooit eerder kon je het specifieke karakter van de Oostenrijkse bijdrage aan de internationale naoorlogse avant-garde op deze manier beleven.

Vergeet niet om uw bezoek van te voren te plannen: kies online een tijdvenster en bestel hierna uw tickets.

Radical Austria – Design Museum Den Bosch, van 10 april 2021 t/m 3 oktober 2021