TERUG IN BRIELLE in Historisch Museum Den Briel
24 juni 2024 

TERUG IN BRIELLE in Historisch Museum Den Briel

Vanaf 28 juni t/m 1 september 2024 is in de Cornelia van der Lindenzaal van Historisch Museum Den Briel de tentoonstelling “Admiraal Maarten Tromp en zijn gezin. Terug in Brielle” te zien. Deze zomertentoonstelling van 2024, met gastconservator Dr. Ronald Prud’homme van Reine, toont twintig objecten die een beeld geven van de in Brielle geboren Maarten Tromp en zijn gezin.

Van Tromp, zijn echtgenote en zijn kinderen worden geschilderde portretten getoond. Ook zullen een globe, een wapenbord en een tegeltableau te zien zijn.

De tentoonstelling omvat schilderijen, prenten, een tegeltableau, het wapenbord van Maarten Tromp en een aardglobe. Heel bijzonder zijn de portretten geschilderd door Jan Lievens uit de collectie van het Rijksmuseum en het bruikleen van het paneel met Maarten Tromp uit de collectie van het Museum voor Schone Kunsten Gent. Andere bruikleengevers zijn het Streekarchief Voorne-Putten, Museum Prinsenhof Delft, de Van Kinschot-Tromp stichting, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Museum Rotterdam, Maritiem Museum Rotterdam en het Vaderlandsch Fonds ter aanmoediging van ’s lands Zeedienst.

Een bijzondere plaats wordt ingenomen door het onlangs aan het museum geschonken portret van Maarten Tromp.

Admiraal Maarten Tromp en zijn gezin. Terug in Brielle - Historisch Museum Den Briel, 28 juni t/m 1 september 2024